Auberge

 

Woonkamer
 

 
Auberge des Ruines de Merle

Auberge des Ruines de Merle

In de Corrèze (Xantrie), gelegen in de uitlopers van het Centraal Massief tussen bossen, heuvels en de rivieren Dordogne en Maronne, vindt u onze Auberge des Ruines de Merle omgeven door het schitterende decor van het dorpje St. Cirgues la Loutre.

Auberge des Ruines de Merle is een traditionele “Chambres d’hôtes” (logies ontbijt) en
“Table d’hôtes” (gast aan tafel). Jan Kinkel is de eigenaar van dit onvervalste stukje Frankrijk. Hij bied u het gehele jaar door de Nederlandse gastvrijheid in combinatie met een Frans-Europese keuken.

Het onderkomen is gemoedelijk en in de typische Franse sfeer. Er zijn vijf tweepersoonskamers. Alle kamers zijn voorzien van comfortabele bedden en badkamer met douche en toilet. Bij de entree treft u een gezellige eetkamer met terrasdeuren en een aparte lounge/bar met kleine bibliotheek en openhaard.
De auberge beschikt over vijf kamers in Franse stijl met behaaglijke bedden voorzien van eerste klasse matrassen met een lengte van twee meter. Vanuit de kamers kijkt u uit over het dorpje en de glooiende heuvels en bij avond op de feeëriek verlichte 15de eeuwse kerk.
De Corrèze (departement 19) maakt deel uit van de provincie Limousin en is Eèn van Frankrijk’s dunst bevolkte streken. Het is het Franse platteland met kleinschalige boerenbedrijven (Limousin rund), kleine stadjes en slaperige dorpjes in alle rust, ruimte en natuur.
In de directe omgeving vindt u:
- Lokale markten en braderieÎn in alle dorpen en steden.
- Les Tours de Merle. Cultuurhistorisch monument met ruines van torens uit de 11de eeuw op een spectaculair terrein aan de rivier de Maronne (op loopafstand).
- Fermes du Moyen ‚ge en Xaintrie. Een nagebootst dorpje over het boerenleven in de Middeleeuwen.
- Les jardins Sothys in Auriac-en-Corrèze. Prachtig aangelegde tuinen in verschillende sferen en thema’s zoals Japans en biologisch.
- Argentat. Een schilderachtig stadje aan de rivier de Dordogne waar u ook kunt kanoÎn, kajakken of per “gabare” traditionele houten boot een tocht kunt maken naar Beaulieu.
- Le Moulin de Malesse. Authentiek (12de eeuw) natuurgebied met een meertje waar u kunt paardrijden (10 min).
- Lac de Feyt, een meertje met zwemmogelijkheid en strandje (10 min).
- Golfbanen zoals Aurillac, Mauriac en St. CÈrÈ (40 min).
- Wintersportgebied Le Lioran (45min).
Voor meer informatie over de Auberge des Ruines de Merle: www.aubergedemerle.com