Hoeve in herfst

Ferme de Leuze slaapkamer


Ferme de Leuze slaapkamer

 

Cave Ancienne

Tot 1934 nog een productief wijnhuis, Cave Ancienne is nu veranderd in een bekoorlijk landgoed dat zijn gasten de mogelijk geeft om van Frankrijk te genieten zoals de Fransen dat doen.

In het meest zuidelijke deel van Frankrijk, net voor de Spaanse grens, tussen de wilde en ruige bergen van de Corbière en de noordelijke uitlopers van de Pyreneeën, ligt het berggebied van de Fenouillèdes. Dit is het meest noordelijke deel van Frans Catalonië, bekend als het legendarische land der Catharen.

In dit zuidelijke deel van de Languedoc-Roussillon (Departement Pyrenèes-Oriental, Aude), waar talloze zeer oude wijngaarden zich vermengen met de wilde en ontembare krachten van de natuur, vormen wilde rivieren, kloven, wind en bergen een unieke landschapscompositie. Bovendien is de milde invloed van de nabije middellandse zee duidelijk merkbaar en schept een werkelijk zeldzame en voortreffelijke natuurlijke omgeving. In het hart van dit wilde romantische landschap ligt het kleine wijn producerende dorp Caudiès de Fenouillèdes, het thuis van Cave Ancienne.

Zowel jong als oud, avontuurlijk of rustig, iedereen kan genieten van dit gevarieerde gebied naar eigen wens. Bijna géén andere plek biedt zo'n uitgebreide keuze aan nabije natuur, spannende sportavonturen of gewoon familieplezier. Waar anders in Europa is het mogelijk om 's morgens te gaan skiën op 3000 meter hoogte en 's middags te luieren in de zon op het strand?

Hier, waar de bergen samenkomen met de zee, kan praktisch het hele spectrum van openluchtactiviteiten worden gevonden binnen één klein gebied. Voor wandelen, mountainbiken en paardrijden biedt het landschap een echt paradijs. De adembenemende schoonheid van deze grotendeels onbedorven bergwereld is tot nog toe behoed voor de woeste aanval van massatoerisme en biedt derhalve nog natuurervaringen die zeldzaam zijn geworden in Centraal Europa.
Natuurlijk zijn de oneindige mogelijkheden voor avontuur, sport en plezier niet alléén aan de zomermaanden gebonden, de wintersport wordt even enthousiast beoefend. In de nabije bergen nodigen ski oorden u uit om te snowboarden, te skiën of ander winterplezier te ondernemen.

Het landgoed is het gehele jaar door open en bied twee verschillende typen accommodatie. Het gastenverblijf met ruime kamers volgens hotelnormen of vakantie appartementen.

Zoals alle vakantie locaties op deze website valt deze vorm van toerisme in de categorie van kleinschalig, duurzaam, eco-toerisme en agro-toerisme.

Voor meer info ga naar onze website www.cave-ancienne.com