Woonkamer  
  Moestuin Annekris  
Idunn

Vier jaar geleden verhuisden we van het drukke België naar het zuiden van Normandie om een project op te starten met de naam "Idunn". Wij waren opzoek naar stilte, rust en een ander ritme van leven. We bouwden een kleine en vervallen boerderij om tot een gezellige woonst en maakten daarbij enkele duurzame keuzes. We verwarmen onze woning met speksteenkachel en verkrijgen warm water via de zonneboiler. We vangen het hemelwater om het te gebruiken in huis en in de tuin. Ons afvalwater zuiveren we via een kleinschalige waterzuivering. Ons huis is verregaand geïsoleerd en is van een houten beplanking met FSC-hout voorzien. Wij starten momenteel met de biologische opkweek van groenten en kruiden volgens de principes van de permacultuur. Kris schoolde zich om tot meubelmaker en bouwt een eigen atelier uit.
De omgeving
Wij wonen in het groen op enkele kilometers van Ste.-Mère-Eglise in het centrum van het prachtige natuurgebied "Le Parc des Marais du Cotentin et du Bessin". Je kan hier naar hartenlust wandelen en fietsen. Pittoreske dorpen, uitgestrekte weiden en moerassen worden afgewisseld met een typisch landschap van hagen en bermen, hier bocage genoemd.
De zee is nooit ver weg. Je kan hier heerlijk kuieren op de uitgestrekte stranden en in de talrijke kleine vissershaventjes rondom waar je oesters en andere lekkere zeevruchten kan smullen.
De landing van Normandië (WO II) gebeurde hier vlakbij. Talrijke musea en gedenkplaatsen getuigen hiervan.
Een bezoek aan de Mont-St.-Michel en de Kanaaleilanden (Jersey, Guernsey) behoort ook tot de mogelijkheden.
Wij geven je graag info over het grote aanbod aan bezoekmogelijkheden in de streek waar wijzelf ook telkens opnieuw van genieten.
Gastenkamer
Ons huis staat in een mooie tuin met een ciderboomgaard en een weelderige groentenhof. Een gezellige tweepersoonskamer bevindt zich op het gelijkvloers en heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Privacy verzekerd!
Kris & Anne verwennen je 's morgens aan de ontbijttafel met verse eitjes van onze kippen, zelfgebakken brood, croissants en zelfgemaakte confituur. Bij mooi weer kan het ochtendmaal op ons terras worden Je kan naar hartenlust gebruik maken van onze tuin waar ruimte is om te rusten en van de stilte te genieten.
- WIFI-internetaansluiting en fietsenverhuur is mogelijk.
Kleinschalige camping
Wij voorzien een staanplaats voor enkele tenten, voorlopig in combinatie met de gastenkamer, waarbij we rust, ruimte  en stilte verzekeren.' s Avonds kan je genieten van een schitterende sterrenhemel en 's morgens is er de mogelijkheid om te ontbijten samen met de andere gasten.

Kris en Anne beschikken niet over een eigen website. Voor meer informatie, stuur een email via deze link naar Anne & Kris. Adres: 8 Rue Du Sy, 50480 Amfreville, France